Utdelningsprognos 2024

I och med Björn Borgs rapport och utdelningsbesked betraktar jag denna rapportsäsong som avslutad. Det blev en fin avslutning med 50%-ig ökning från kalsongspecialisten.

Hur mycket kommer då utdelningarna öka 2024 och hur mycket blir det i kronor?

Jag följer upp ordinarie- och bonusutdelningar separat. De ordinarie utdelningarna ser jag som någon form av lön och för 2024 så får jag en löneökning på 5,4% när jag viktat summerar upp utdelningsförslagen. I kronor räknat blir det 186 500 kr.

Bonusutdelningarna utgör en betydligt mindre del och är slagigare mellan åren. Jag utgick från att bonusarna skulle minska i år jämfört med förra året då Boliden ställde in sin. Detta kompenserades av bankerna och på totalen ökar bonusutdelningarna med 42%. I kronor räknat ser bonusen ut att bli 11 300 kr.

Den viktade utdelningsökningen från bolagen i min portfölj summeras till 7,2%, där 5,4%-enheter kommer från ordinarie utdelningar och 1,9%-enheter från bonusar. I kronor räknat är hela utdelningsökningen 13 500 kr för kommande år och årets utdelningar ska då landa på ca 198 000 kr.  Snöbollen är verkligen i rullning! Med ytterligare insättningar och fler utdelningshöjningar från framför allt amerikanska bolag ska utdelningarna hamna över 200 kSEK med rejäl marginal. Känns grymt att kunna nå den milstolpen under året! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar