Om mig

Jag tänker att jag ska skriva denna blogg mest för min egen skull så att jag i efterhand kan backa tillbaka och se hur jag tänkte och hur fel jag fått. Jag har alltid gillat loggböcker såsom t ex träningsdagböcker så denna blogg faller väl in inom det.

Jag är 45 år och bor i villa i mellansverige med fru och ett mindre gäng barn. Jag är en person som är intresserad av det mesta och av de flesta. Jag gillar att prata med alla typer av människor och har lätt att bli imponerad av vad många duktiga människor det finns. Vad gäller intressen har det ofta kretsat kring idrottande och jag själv utövar konditionsidrott såsom cykel, löpning och längdskidåkning. Har även kört lite triathlon. Långt, länge och lugnt är min melodi - den typ av träning mår jag bra av och håller man på så i många år så blir man tillslut ganska snabb också.

Min investeringsfilosofi är lite ekorreinspirerad på så sätt att jag sparar lite överallt och gärna med ganska låg risk. Jag har några halvt glömda bankkonton, jag kör lite Trine, lite Lendify, jag är skogsägare med lite banktillgodohavanden kopplat till det och så har jag mina aktieportföljer samt ägande i några onoterade bolag. Jag sparar till barnen på ett liknande sätt så det hela är ganska rörigt...

Jag inspireras av utdelningar och trots att totalavkastning i teorin bör vara ett överordnat mål så får utdelningarna mig att hålla sparmotivationen uppe och därigenom spara hårdare. Därför tror jag att utdelningsfokuset i praktiken ger mig mer avkastning än ett strikt totalavkastningsfokus i sparandet. För några år sedan brände jag mig rejält på en investering och förlorade ungefär en årslön efter skatt och sedan dess är jag betydligt försiktigare i mina investeringar. Tunga läropengar, men det har gett mig en erfarenhet.

Jag lever på det stora hela sparsamt (och försöker få familjen att tänka likadant) men spenderar gärna pengar på saker jag gillar och som har "bra värde för pengarna". Jag köper sålunda gärna premiumsaker som jag sedan vårdar väl.

Jag trivs väldigt bra med mitt jobb så det finns i nuläget inga planer på att "retire early", men det är ändå en kittlande tanke att framöver helt kunna leva på sina tillgångar. För närvarande ser jag mest mina kapitalinkomster som en trygghet och att de förenklar livet för mig - lite som när man cyklar i nedförsbacke och med vinden i ryggen. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar