Skanska - Q2-rapport


Imorse var det dags för Skanska att lämna sin Q2-rapport. Den visade sig vara klart över förväntan. Skanska rapporterar som regel inte kvartalen enskilt utan aggregerar istället för innevarande verksamhetsår. Så Q2-rapporten är Q1+Q2, vilket gör att uppföljningen för enskilda kvartal kräver lite räkneövning. På hemsidan finns dock kvartalssiffrorna för tidigare år tydligt presenterat under Finansiell information - Nyckeltal.

Den viktiga orderingången blev 49,8 Mdr kr för kvartalet, vilket var 10,5 Mdr mer än väntat. Orderstocken är f n 201,3 Mdr att jämföra med 193,4 Mdr vid förra kvartalets utgång. Omsättningen landade på 35 395 MSEK, vilket var ca 100 MSEK lägre än samma period förra året. Det är dock inget att fästa någon större vikt vid eftersom orderingången är så stark.

Skanska har under en tid betonat att de har blivit noggrannare att lönsamhetssäkra alla projekt och när nu rörelseresultatet för kvartalet blev 2 338 MSEK, motsvarande 6,6%, så visar det sig nu även i siffrorna. Det förväntade rörelseresultatet var 1 775 MSEK.

Marknaden gillade rapporten och aktien gick upp 6,5% till 257 kr. F n handlas aktien till P/E=10,1. Utdelningen är 6,5 kr/aktie (2,5%) och betalades ut i april. I år tillkom en extrautdelning på 3 kr/aktie.

Skanska utgör 1,8% av portföljens värde. Jag är toknöjd rapporten och fyller löpande på med Skanskaaktier i portföljen så att den åtminstone behåller sin andel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar